Önkormányzati választás 2014

 2014.10.11. 19:55

Tisztelt Választópolgár, Kedves Falumbeli!

Kovács Szilveszter vagyok, négy évvel ezelőtt megtiszteltek bizalmukkal és a második legtöbb szavazattal önkormányzati képviselővé választottak. A lipárti szülői ház után immár másfél éve Szécsenyben élek a párommal, így elmondhatom magamról, hogy mindkét településrész sorsát egyaránt a szívemen viselem.

Néhány szó az elmúlt négy évről:

Elég hamar szembesülnöm kellett azzal, hogy községünk vezetése érdemi cselekvés helyett csak túlélésre és a fizetésére játszik. Igen, folyamatosan hajtunk fel és szórjuk a pályázati pénzt, de ezek hasznossága több, mint kétséges. Ráadásul ezen beruházások kivitelezése is elég felemás, gondolok itt túlárazott, irreális költségvetésekre, udvari beszállítókra, ellenőrizhetetlen elszámolásokra.

Miközben nincs stabil alap a fejlődésre és az alapfeladatokban sem léptünk előre. Az útjavítás ebben a formában egy rossz vicc, pláne a tél elé ütemezve, választási fogásként. Egész tavasszal-nyáron milyenek is voltak az útjaink? A járdáink lepusztultak. Időben cselekvés helyett megvártuk, hogy az iskola sorsa kikerüljön a kezünkből. Az óvoda létszáma a nagy garral beharangozott bőlcsőde ellenére jó esetben stagnál. (Bölcsőde, 250 m2, 82M Ft, ez két családi ház mérete, de mennyinek az ára?) A 8 éve bezáratott patika helyett csak felirat van.

A falunak nincs igazi gazdája, a kis dolgokkal, a karbantartással nem törődik senki, több hónapig, évekig állhatnak balesetveszélyes játékok a játszótéren, rohadhat a kerítés, lehet leszakadva út. Érdemes megnézni a „magánfelajánlásként” kiszórt utcanévtáblák elődjeként a temetői földlopó-vízgyűjtő gödörnél (parkoló) kitett tábla állapotát. Vagy a figyelmeztetésem ellenére, a gödrök normális betöltése/tömörítése nélkül elterített mart aszfalt burkolatokat, már látszanak is a visszatérő kátyúk... de csicsára, virágra mindig kerül...

A faluban rengeteg lenne a tennivaló, ami ráadásul nem is igényelné több tízmillió forint elköltését és főként leszámlázását – talán éppen ezért nem valósult meg eddig. Ha továbbra is bizalmukra érdemesítenek, azon leszek, hogy ebben a tekintetben sikerüljön végre továbblépnünk.

Ezért kérem támogatásukat, hogy tovább képviselhessem a józan ész és megalkuvásmentes tisztesség hangját a testületben. Hogy döntéseink valóban a településünk javát és ne egy személy, vagy egy szűk csoport magán és céges érdekeit szolgálják.

  • Hogy a kérdéseket ne csak egy többségi automatikus szavazógép döntse el, a főnök intésére. Érdemi vita és az alternatívák számba vétele nélkül, akár a legelőremutatóbb konstruktív javaslatokat is lesöpörve az asztalról.

  • Hogy ne olyan képviselők üljenek a testületben, akik képtelenek átlátni és mérlegelni a felmerülő kérdéseket, vagy akiket megvettek egy-egy feleségnek, rokonnak jutatott állással, vagy szívességgel...

  • Hogy a megalomániás pénzszórás és kihasználatlanul, vagy egyenesen üresen álló épületek szaporítása és az összes zöldterület letérkövezése helyett az harmonikus természetes környezet, az energiatakarékosság és főként a közösségi feladatok minél magasabb színvonalú ellátása legyen a fő szempont. Ehhez ugyanis kellően motivált és megbecsült, a faluért tenni akaró emberek kellenek, nem pedig egy újabb potyogó feliratú felújított homlokzat. Egy szolgáltatás színvonala soha nem az épületeken múlik. Az csak a látszat.

 A közélet iránt érdeklődők minden bizonnyal találkoztak a személyemet érintő kritikákkal, akár azzal is, hogy az önkormányzat nyugodt működésének én lennék az ördögi kerékkötője...

Ha a vezetők erkölcstelen, közösségre káros döntéseinek és tetteinek bírálata, az ezzel szembeni fellépés és határozott véleményalkotás ennek számít, hát ezt büszkén vállalom.

Elismerem eddigi polgármesterünk erényeit, hiszen rengeteg dolog valósult meg, mert aktívan, minden eszközt bevetve igyekezett elérni a céljait. Ezek a célok azonban már jó ideje nem esnek egybe a közösség érdekeivel. Tökéletes magyar politikussá vált.

Itt jut szóhoz a felelelős Képviselő-testület, aki képes arra, hogy a vezetői elhajlásokat (bárki is az éppen) kordában tartsa, döntsön a megvalósítandó feladatokról és szigorúan ellenőrizve a végrehajtást, a jó irányba terelje a meglévő energiákat. Ehhez azonban nem Bólogató Jánosok kellenek!

Remélem, hogy községünk polgárai olyan vezetést választanak, amivel településünk visszatérhet a színes prospektusok, egyszemélyes kézivezérlés és kampányidőszakra ütemezett látszatfejlesztések korszakából a valódi demokratikus döntéshozatalhoz és a közösség érdekeinek igazi képviseletéhez.

Kérem, hogy szavazzanak megfontoltan és felelősséggel! Kérem hogy szavazzanak rám!

Köszönettel:

Kovács Szilveszter

A bejegyzés trackback címe:

https://vasszecsenyert.blog.hu/api/trackback/id/tr386781451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása