VASNÉPE cikk a hadÜZENET-ről

 2011.05.03. 21:21

A megyei sajtó jeles orgánuma is felfigyelt a röpiratra.

Vicces, hogy aki írta azt pont nem kérdezték meg, de mivel a cikk túl sok érdemi dologgal úgyse foglalkozik, talán nem is baj. A lapban érdekesen kezelik az idézeteket, az egyikből néhány szó kimaradt, a másikat pedig Kádár Zoltán nyilatkozta, nem a hadÜZENETből származik. 

Na de ami a lényeg, hogy Polgármester Úr is megszólalt az ügyben.

Nézzük csak sorban magvas gondolatait: 

A képviselőknek a véleményüket a testületi ülésen kellene kifejteni, nem olyan módon, ahogy ezt ketten-hárman közülük tették.

Mit is takar ez a körmönfont gondolat? Hogy mi testületi ülésen csak kussoltunk és ahelyett hogy ott állnánk fel és mondanánk, sunyiban irogattuk? Ugye valami ilyesmi jön le? Ha a mondat erre utal, az bizony nem igaz. Ugyanis a véleményünket testületi ülésen is ismertettük, nem is egyszer. Lehet, hogy valami klón nyilatkozott helyette, vagy az vett részt az eddigi testületi üléseken? Mert nagyon úgy tűnik, hogy aki nyilatkozott az nem azonos azzal, aki ott ült…
Mert azt nem tételezném fel, hogy ez az alaptalan kijelentés netán szándékosan hangzott el így…
(Csak zárójelben: az írást ketten jegyeztük és én írtam, ebből hogyan lett ketten-hárman, azt fel nem foghatom – de hát a számokkal/tényekkel korábban is voltak már gondjai kedves szultánunknak)

 Szerintem személyes bosszú vezette Kovács Szilvesztert – akinek az év elején a képviselő-testület megszüntette a munkaviszonyát – nem a jobbítás szándéka.

Talán nézzük meg a választási kampányra készült szórólapomat – fel is tettem gyorsan ide. Azt hiszem egyértelmű, hogy a gondolataim jó része már ott is megjelent – jópár hónappal a munkaviszonyom megszüntetése előtt. Nos én vagyok jövőbelátó-időutazó és már előre bosszút akartam állni, vagy a Polgármester Úr tereli el a témát az érdemi válaszadásról? Azt meg ugye fel se tételezzük, hogy esetleg a létszámleépítés a következmény volt és nem az ok. :-)

Jogtalanul használták a falu címerét

Erre már reagáltam egyszer itt, de a tréfa kedvéért nézzük meg egy 2006-os választási kiadvány címlapját itt balra.
Hoppá! Itt vajon jogszerűen használták? :-)
(Nem tudom ki volt a szerző, de a címben elkövetett freudi elírás telitalálat, mert ha a Polgármester által előadottak valóságalapját nézzük, az sokszor tényleg csak mese habbal)

 A falu újságja nem arra való, hogy politikai csatározásoknak és egyéni sérelmeknek adjon teret.

Ez a mondat megint csak terelés. Arra jó, hogy elfedje a lényeget, vagyis azt hogy az újság már régóta nem felel meg az Önkormányzat SZMSZ-ében szereplőknek: „havi rendszerességgel jelenik meg és tartalmazza a képviselő-testület üléseiről készített összefoglalót, a tanácskozás lényegét, a döntéseket és egyéb közérdeklődésre számot tartó információkat.”
Gondolom vannak akik még emlékeznek arra, mikor az újság részletes beszámolót közölt az ülésekről, így a választók az egyes döntésekhez kapcsolódóan megismerhették a képviselők véleményét és képet alkothattak arról, hogy ez mennyire egyezik a sajátjukkal, lehetővé téve a kontrollt,a következő választáson az érdemi szavazást. Hogyan máshogy kapna tájékoztatást a kedves választópolgár arról, hogy a képviselője jól végzi-e a dolgát?
Ez már régóta nem működik – amióta elhangzott az ülésen az, hogy az épp tárgyalt dolgok ne jelenjenek meg a tudósításban…
Azóta az Üzenetben csak a Polgármester Úr kommentárjai jelennek meg hiteles tájékoztatásnak beállítva.
Az embereknek ezer ügyes-bajos dolguk-problémájuk van, csak elenyésző kisebbség az, akit foglalkoztatnak a közösség ügyei, akik veszik a fáradtságot és utánanéznek, hogy valóban jó irányba mennek-e a dolgok. Sajnos álszent vezérünk nagyon jól kihasználja/kihasználta ezt a helyzetet.

 A szórólapon közzétett állítások nagy része téves, aki korrekt tájékoztatást akar, javaslom számára a közgyűlési jegyzőkönyveket, amelyek rövidesen a falu honlapjára is felkerülnek.

Remélem, hogy a jegyzőkönyvek valóban minél előbb hozzáférhetőek lesznek az interneten – már régen ott kellene lenniük – ez jogszabályi kötelezettség is. Az a kedves kis anekdota jut eszembe, mikor még az önkormányzatnál dolgoztomban a jegyzőnek megemlítettem, hogy ha megkapom, akkor szívesen feltöltöm a jegyzőkönyveket. Mi volt a válasz lényege? Hogy azt nem lehet polgármesteri engedély nélkül…
A nyilvános, sőt kötelezően közzéteendő jegyzőkönyvekről beszélünk…
Hát ilyen egy jó kis magyar önkormányzat belülről.

Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy kedves helyi zsebdiktátorunk milyen állításokra gondol? A tények és számok egyértelműek. Az hogy ki milyen következtetésekre jut ezekből, az már persze más kérdés. De ha valaki ennyire igyekszik valamiféle rózsaszín Disney csodaországi kisestélyit festeni egy foltos-feslett szürke lepedőre, amiből közben kilóg a fél feneke, az vagy szed valamit, vagy nagyon erőteljesen próbálja takargatni a valódi céljait.
Egyébként jó lenne, ha a jegyzőkönyvekre vonatkozó jó tanácsát saját maga is megfogadná, talán akkor nem állítana olyan ordas marhaságokat, mint az újságban szereplő első mondata…

 Ezt a pénzt nem éltük fel, hanem pályázati önrészként beruházásokra, felújításokra költöttük.

Azt hiszem teljesen felesleges volt a Dózsa u. 6/B-be bedobni egy példányt a hadÜZENET-ből, a nyilatkozó vagy nem olvasta, vagy a szövegértéssel vannak gondjai, vagy uram bocsá, csak nem már megint a terelés?
A pénz nincs meg, hitel van, felesleges/túlszámlázott presztízsberuházások vannak, költségcsökkentő fejlesztés nincs, az idei költségvetésben működési hitel van, stabil, fejlesztési forrásokat is biztosítani képes gazdálkodás nincs. A teljes szövegkörnyezet ismeretében a felélés szó pontos jelentéstartalmán lovagolni, megint csak a szokásos Zsolnai-féle félrevezető manipulációs technika.

A bölcsőde létesítése valóban fontos kérdés, véleményem szerint a helyzet megnyugtató lezárása érdekében célszerű lenne lakossági fórumot összehívni.

Nicsak-nicsak, mintha ez a gondolat már az írásomban is szerepelt volna – kíváncsian várom hogy lesz-e belőle valami.

 Számomra két tanulság van:

Egy újságcikk alapján lehetetlen érdemi információkhoz jutni és megalapozott véleményt kialakítani, persze valószínűleg nem is ez volt a célja. Kár hogy a mondanivaló lényegét nem nagyon sikerült elkapniuk, de figyelemfelhívásnak azért elmegy.

A Polgármester érdemi reakció és cselekvés helyett még mindig az ostoba – vagy nagyon is furmányos, csak épp homályos célokat szolgáló – struccpolitikát kombinálja a félrevezető manipulációval.

A bejegyzés trackback címe:

https://vasszecsenyert.blog.hu/api/trackback/id/tr752875583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása